• الموقع : موقع سماحة العلامة السيد محمد علي الحسيني .
        • القسم الرئيسي : لغات أخرى .
              • القسم الفرعي : Türkçe .
                    • الموضوع : Brüksel deki Yahudi Müzesinden Dr Mohamad Ali El Hüseyni şunları söyledi Diğer ilahi emirle iletişim ve tanışma .

Brüksel deki Yahudi Müzesinden Dr Mohamad Ali El Hüseyni şunları söyledi Diğer ilahi emirle iletişim ve tanışma

Brüksel'deki Yahudi Müzesinden Dr Mohamad Ali El Hüseyni şunları söyledi

Diğer ilahi emirle iletişim ve tanışma

Arap İslam Meclisi Genel Sekreteri Dr. Mohamad Ali El Hüseyni, Brüksel'deki Yahudi Müzesini ziyaret ederek salonlarını ve ofislerini gezdi ve zengin içeriklerine olan hayranlığını dile getirdi.

 

El Hüseyin, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, gök cennet dinine mensup kişilerin kimliği de dahil olmak üzere insanın tanımlanmasının, ilk önce Yahudi olanın iyi ve olumlu olduğunu söyledi. Birçok nedenden dolayı önemlidir ve gereklidir, çünkü bizi onlara daha yakın hale getirmektedir. İşbirliği daha kolaydır. Öte yandan, farklı din takipçileri arasındaki mesafe çok olumsuzdur, çünkü kötülüğün, dışlanma, tecrit ve kapatma ve düşmanlık ve savaşma gibi anahtarlardan biri olan cehaletin karanlığa götürür.

 

El Hüseyni, Brüksel'deki Yahudi Müzesine yaptığı ziyaretin, Yüce Allah'ın önerdiği bilgi kapısından geldiğini doğruladı: "Ey insanlar, sizi erkeklerden ve kızlardan yarattık ve birbirinizi tanımak için halklar ve kabileler yaptık." Bu insanlar arasındaki her türlü iletişim için ilahi bir kelimedir: bilgi ve kültür.

 

El Hüseyni, İslami, Hıristiyan ve Müslüman görüşmelerin yanı sıra üç din toplantısı düzenlenmesi konusundaki çağrısını diyalogu teşvik etmek ve ilahi dinlerin değişik taraftarlarını bir araya getirmek için çalışan bir Arap yetkilinin himayesinde tekrarladı

.


  • المصدر : http://www.mohamadelhusseini.com/subject.php?id=474
  • تاريخ إضافة الموضوع : 2018 / 01 / 31
  • تاريخ الطباعة : 2024 / 04 / 19